Konkurs "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów"
Zarząd Województwa Opolskiego ogłosił XX edycję konkursu "Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki regionów", którego celem est identyfikacja i promocja tradycyjnej, regionalnej żywności oraz upowszechnianie wiedzy na temat żywności wysokiej jakości.
Konkurs jest organizowany w dwóch etapach - pierwszy tzw. regionalny odbywa się na terenie województwa opolskiego, a w jego trakcie komisja konkursowa przyznaje regulaminowe nagrody i wyróżnienia oraz nominuje produkty do nagrody "Perła". Drugi etap to finał krajowy konkursu, który odbędzie się w trakcie trwania targów "Smaki Regionów" w Poznaniu, gdzie podczas uroczystej gali wręczone zostaną statuetki 'Perły".
Termin nadsyłania zgłoszeń upływa 26 lipca br.
Regulamin konkursu oraz załączniki, a także formularz zgłoszeniowy znajduje się pod poniższym linkiem: http://www.produktyregionalne.pl/nkd.php?body=article&name=nkd-dokumenty-do-pobrania&lang=pl
Zachęcamy do udziału!
Data publikacji: 13-07-2021 14:02
Modyfikował(a): Angelika Paluch
Data modyfikacji: 13-07-2021 14:02